Wees Lucie

Lucie en haar moeder Hedwig woonden in bruisende grote steden, in piepkleine dorpjes en zo ongeveer alles daartussenin. En nu kan Lucie ook Cressville aan dat veel te lange rijtje toevoegen. 

 

Wie haar vader is, weet Lucie niet en dat kan haar ook weinig schelen. Ze heeft haar moeder en dat is genoeg. 

 

Maar deze keer is alles anders. In Cressville ontmoet ze Jo, Fraser en Takeo, bij wie ze zich al gauw thuis voelt. Tegelijkertijd lijkt haar moeder iets voor Lucie achter te houden – en dat is niets voor haar. Wat is er met Hedwig aan de hand? En wat probeert ze te verbergen?

Hardcover 

€ 10,99

ISBN:  978 94 6349 400 7 


Ebook

€ 7,99
ISBN:  978 94 6349 401 4
 

Wees Lucie is verschenen bij Blossom Books. 

‘Ik denk dat mijn moeder een affaire heeft,’ zei ik.
Jo schudde haar hoofd. ‘Het is geen affaire als je geen partner hebt.’
‘Een minnaar dan,’ zei ik. ‘Ik denk dat mijn moeder een minnaar heeft.’

Uit:
Wees Lucie

Astrid Boonstoppel over Wees Lucie:

"Wees Lucie is misschien wel het verdrietigste verhaal dat ik ooit schreef. Tegelijkertijd is het ook het meest hoopvolle. Want ja, het gaat over verlies. Maar ook over vriendschappen, volwassen worden en over wat het betekent als je je ergens thuis voelt."

Quotes over Wees Lucie

 
'Had even behoefte aan een 'shortie' tussendoor. En dit was raak. Als in, ik heb net even heel hard zitten huilen bij dit ongelooflijk mooie maar verschrikkelijk rauwe verhaal met een bijzondere vertelstem. Wat was dit goed, wat kwam dit binnen.' - Marcella (Books and macchiatos)
 
'Wat een verslavende schrijfstijl zeg! (…) deze schrijfstijl trok me zo het verhaal in, ik wilde en moest weten wat er gebeurd was, hoe het zou aflopen, dat ik het boek in 1 ruk uit heb gelezen.' - Odette Brethouwer (via Goodreads) 

Waarom een shortie (novelle)?

Er zijn een heleboel middelbarescholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers zijn er de Blossom Books Shorties: korte, toegankelijk geschreven novelles van populaire YA-auteurs.

Na Het zusje van (geschreven door Carlie van Tongeren) en De tweede stem (geschreven door Elin Meijnen) verscheen in 2022 Wees Lucie